Μάκης Διόγος

Μπρούνο Φερνάντες, όπως λέμε Ερικ Καντονά!

Ο Μάκης Διόγος γράφει στο sportfm.gr για την συμβολη του Μπρούνο Φερνάντες στην αγωνιστική άνοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εφετινή σεζόν.

“Μπρούνο, Μπρούνο, Μπρούνο, είναι από την Σπόρτινγκ όπως ο Κριστιάνο. Εχει δεξί, έχει αριστερό και κάνει τις άμυνες να χε@#νται. Είναι ο υπέροχος Πορτογάλος μας”.

Αυτό τραγουδάνε από τον περασμένο Γενάρη οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τον μικρόσωμο (αλλά θαυματουργό με τη μπάλα στα πόδια) Πορτογάλο Μπρούνο Φερνάντες που έχει πάρει από το χέρι τους “Κόκκινους Διαβόλους” και προσπαθεί να τους κάνει ξανά ανταγωνιστικούς.

«Είναι μία μίξη του Πολ Σκόουλς με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Είναι καθοριστικός παράγοντας της ομάδας μας, καθώς το μυαλό του είναι προφανώς ταχύτερο από εκείνο πολλών άλλων παικτών», θα πει ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος αν είναι μέχρι σήμερα προπονητής της Γιουνάιτεντ το οφείλει σχεδόν αποκλειστικά στις αποδόσεις του Φερνάντες.

Ο Πορτογάλος άσος ήταν από μικρός οπαδός της Γιουνάιτεντ, καθώς το ίνδαλμά του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μεγαλούργησε με την κόκκινη φανέλα της.

Όταν ο «CR7» έφευγε από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για το Ολντ Τράφορντ, το 2003, ο Μπρούνο ήταν μόλις εννέα ετών. Η αγάπη του για την θρυλική ομάδα του Μάντσεστερ είχε αρχίσει! «Κάποια Χριστούγεννα, πήγαμε με τον αδερφό μου να περάσουμε μαζί του τις γιορτές. Ήταν η εποχή που οι αγορές στο διαδίκτυο δεν ήταν εύκολες και στην Πορτογαλία δεν βρίσκαμε φανέλες -τουλάχιστον φθηνές- ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πατέρας μάς πήγε σε ένα κατάστημα και μας είπε ότι μπορούμε να διαλέξουμε από ένα αθλητικό μπουφάν. Ο αδερφός μου, ως θαυμαστής του Μέσι, επέλεξε ένα κίτρινο της Μπαρτσελόνα… Εγώ ήμουν ακόμη και τότε πιο εκλεπτυσμένος και, φυσικά, πήρα ένας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω του Κριστιάνο. Ακόμη το θυμάμαι.

«Ήταν μπλε με μία λευκή ρίγα και λίγο κόκκινο χρώμα», θα πει ο Μπρούνο. Μπορεί άραγε ένας παίκτης να αλλάξει τη μοίρα μιας ομάδας; Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξανασυμβεί.

Ήταν το 1992 όταν ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε συμπληρώσει επτά χρόνια στο πάγκο της Γιουνάιτεντ χωρίς τίτλο πρωταθλήματος με την ομάδα να “μετρά” ήδη 26 έτη μακριά από την πρώτη θέση του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Εκείνη τη στιγμή ο Σκωτσέζος κόουτς προχώρησε σε μια μεταγραφή που άλλαξε το ρου της ιστορίας της Γιουνάιτεντ. Έφερε στο Ολντ Τράφορντ τον Ερικ Καντονά.

Αυτό ήταν. Ο Γάλλος είχε αυτό που έλειπε από την ομάδα. Ηγέτης, σκόρερ, προσωπικότητα. Και ο τίτλος ήρθε. Η “κατάρα” έσπασε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στη φυσική της θέση. Την πρώτη. Εικοσιοκτώ χρόνια μετά ένας Πορτογάλος έρχεται να βρει την Γιουνάιτεντ μακριά από την πρώτη θέση.

Επτά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι ήδη πάρα πολλά για τους “κόκκινους διαβόλους”. Ο Μπρούνο Φερνάντες εδώ και ένα χρόνο έχει αποδείξει, με τον καλύτερο τρόπο, ότι διαθέτει όλα εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία όπως ακριβώς και ο Ερικ Καντονά.

Προσωπικότητα, ηγετικό προφίλ, ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θα καταφέρει όπως ο Βασιλιάς Ερικ να οδηγήσει την Γιουνάιτεντ από τη πρώτη του χρονιά στην κατάκτηση του τίτλου; Ο ίδιος προσπαθεί όσο κανείς άλλος παίκτης της ομάδας.

Όμως ακόμα και αν δεν τα καταφέρει φέτος, το σίγουρο είναι ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τον ηγέτη που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό εγγυάται ότι η επιστροφή στην πρώτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος είναι θέμα χρόνου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x